Kibbelingen maken. PDF Afdrukken E-mail
Andere verslagen
Geschreven door Marcel Mos   

Hoe maakt Marcel nou ze kibbelingen.

Ik heb zelf op internet lopen zoeken naar een duidelijke site
waar je kon zien hoe je kibbelingen moest maken.
Uiteindelijk heeft me vader het me geleerd.
En ik wil dit via een foto reportage op de site zetten.
Zodat bezoekers die het ook eens willen proberen
een duidelijk voorbeeld hebben.


 

 

Allereerst wil ik toch een paar dingen zeggen.
1) Ik eet graag zeevis maar zoet water vis is voor mij Catch en Release.
2) Als je Gul mee neemt denk dan aan de minimum maat.
In Nederland is dat 30 cm. en in België is dat 50 cm.
3) Ik neem vis mee naar huis voor eigen gebruik en niet voor de handel.
4) Na het lezen van dit artikel kom niet voor me deur staan.
Ik heb kibbeling eters genoeg die op visite komen.

Veel plezier met het kijken naar mijn foto reportage
van kibbelingen maken.

De benodigdheden zijn een plank,een stevig mes en een Dun lang fileermes.


En uitraard een Gul (kleine kabeljauw)


Je snijd met het stevige mes vanuit de nek achter
de zij vin langs naar onderen los.

Dan duw je met het stevige mes de dikke graat door achter de kop.



De kop kan je uiteraard weg gooien.

Dan snij je over de rug in naast de boven vin.
Vanaf hier werken we alleen nog met het Fillermes.

Je komt dan als je langs de graat snijd vanzelf bij de graatsplitsing.

Dan steek je op de helft van de vis je mes helemaal door de vis heen.
En snij met het mes naar de plank toe richting de staart.

Dan is de halve filet mooi strak van de graat gesneden.

Met het puntje van je mes snij je nu de filet van de graat boog af.

En de eerste filet is een feit.

Je legt de vis op de graat en steekt je mes halver wegen weer
helemaal langs de graad door de gul.
En snij weer met je mes naar de plank richting de staart.

Dan ziet het er zo uit.

En dan langs de boven vin weer insnijden naar de graat toe.

Ook nu weer met het puntje van je mes van de graat splitsing afsnijden.

En dan zijn de 2 filet's van de graat af.

Nu snijden we bij de staart in tot op de vel van de vis.
De achterkant hou je goed vast en met je mes plat snij
je naar voren met zaagbewegingen.

De filet is nu van de vel af.
Die gooi je uiteraard weg.

Om dat ik geen graatjes in me kibbeling wil snij ik langs
de zijlijn va de vis naar de staart toe.

Zo snij je alle graatjes die nog in de filet zitten eruit.
Als die kleine van mij en het vrouwtje namelijk graatjes
vinden hoeven ze geen kibbelingen meer.
En ik zelf vind het ook lekkerder als je geen graat vind.

Dan snij ik de halve filet in stukjes op maat van je kibbelingen.

En dan heb je mooie stukjes vis om kibbelingen te maken.
Ik hoop dat je het leuk vond om te volgen.
En wie weet zijn er wel mensen die er wat aan hebben als ze zelf willen fileren.

Nou eet smakelijk iedereen.

Marcel Mos.

 

 

Commentaar
Zoeken
Kattepoes  - Superrr   |2009-03-24 14:12:52
Geweldige uitleg Marcel
Goed te volgen en perfect uitgebeeld!

En toch kom ik ze
een keer bij je proeven
jan klift   |2009-03-24 14:13:22
beetje jammer ik had er net zin in lol
tukker   |2009-03-24 17:09:23
Ja hoor hij wel,wil alles alleen opeten die hebbert,en volgens mij zijn de
messen gesponsert door Jan,
maar oke ik koop wel kibbeling dan.
alle gekheid
op een stokje mooi verslag en foto,s marcel.
haagsedennis   |2009-03-24 20:37:49
Marcel als ik jou was zou ik toch een handeltje in kibbelingen gaan
beginnen.
Wanneer komt het verslag over je overheerlijke uienringen, Want die
zijn ook niet verkeerdt.
Tot snel en kromme hengels
LeiPo   |2009-04-28 17:32:49
Hey marcel
ziet er goed uit waarneer kom je naar putten brengen
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 
WWW.KARPERSESSIE.NL