Zalm-Forel roken PDF Afdrukken E-mail
Andere verslagen
Geschreven door Marcel Mos   

Zalm-Forel roken.

Zoals in de twee voorgaande verslagen hebben jullie
kunnen lezen hoe we Zalm-Forel hebben gevangen
op de Biestse Oevers in Brabant.
In dit verslag een foto reportage gemaakt door me moeder
tijdens het roken van de Zalm-Forel door me vader.

 

Staps gewijs zien jullie hier hoe me vader die heerlijke Zalm-Forel bereid.

De Forel krijgt eerst een zoutbad.
Waar die de tijd krijgt om op smaak te komen.
Daarna worden ze op de pennen geregen.
Om te kunnen hangen in de rookoven.

Dan gaan ze naar de rookoven.
In de oven moeten ze eerst drogen.

Dit gebeurd met de deuren van de oven op een kier.
Anders worden ze te gaar en vallen dan naar beneden.

Als ze goed gedroogd zijn dan kunnen bijna de deuren dicht.
Eerst moet er zaagsel op het vuur anders krijgen we geen rook.
Dus pa prepareert de oven met het juisten hout en de juiste
Hoeveelheid zaagsel .



Dan na 1 a 1 1/2 uur gaan de deuren open.

En na een inspectie of de boel goed is wordt bepaalt of
ze nog iets langer moeten of dat ze klaar zijn.

En als dan de rook opgetrokken is:

Dan gaan de Zalm-Forellen de rook oven uit en ze zijn klaar om te eten.

Voordat je dat kan moet de vis eerst gefileerd worden.

En dat doet pa als volgt:

Eind resultaat een mooie rose Zalm-Forel filet.


En ik heb het genoegen al mogen hebben om ze te proeven.
En ik kan niet anders zeggen dat ze heerlijk smaken.

Tot zover het roken van Zalm-Forel.

Pa bedankt voor de uitleg.
Ma bedankt voor de foto's.

 Tot de volgende sessie:

Marcel Mos.

 

Commentaar
Zoeken
Kattepoes   |2009-11-28 18:22:44
nou weet ik hoe mijn achterbuurman in vlissingen steeds zoveel rook produceerde
maar dan hingen er palingen aan het spit.
Ze zien er in ieder geval verrukkelijk
uit moet ik zeggen
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

3.25 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
 
WWW.KARPERSESSIE.NL